fb
ГалерияМултимедия

Семейство Глас на Селинджър (галерия)

1 мин.
semeistvo glass

автор: Майкъл Норис

След успеха на „Спасителят в ръжта„, Селинджър започва да пише почти само и единствено за едно измислено семейство – семейство Глас от Ню Йорк, използвайки различни повествователни гледни точки. Грандизоните новели „Франи и Зуи“ и „Сиймор: запознаване/По-горе билото, майстори!“ са за децата от семейство Глас, а най-известният разказ на Селинджър „Идеален ден за лов на рибка-бананка“ разказва смразяващата история на самоубийство на Сиймор Глас в хотелска стая във Флорида. Повечето от тези истории са разхвърляни разкази, съдържащи отражения на отраженията на децата от семейство Глас, обикновено свързани в диалог и както се твърди, че са записани от кроткия, тих по-голям брат, Бъди Глас.

През 2011, писателят Майкъл Норис и художникът Дейвид Ричардсън започват да работят заедно върху проект, чиято идеята е да създаде визуален образ на членовете на семейство Глас. Проектът е публикуван първоначално в сайта LiteraryKicks.

На днешната дата, 27 януари, се навършват 4 години от смъртта на американския писател, затова Ви предлагаме да прочетете още и за самия Селинджър в „Големите“.