fb
Новини

Сериалът „Тъмните му материи“ – на малкия екран тази есен

2 мин.
Източник: HBO/YouTube

Страхотна новина за всички фенове на  „Тъмните му материи” на Филип Пулман – тази есен на малкия екран ще можем да видим първия сериал на основата на вълшебна трилогия.

Става дума за съвместна продукция между HBO и BBC и въпреки че все още дори не е ясна конкретната дата, на която ще бъде излъчен първия епизод от първия сезон, се разбра, че ще има и втори сезон, съобщава Esquire.

„Тъмните му материи” на Филип Пулман е най-четената фентъзи поредица след „Властелинът на пръстените”. Трилогията разказва за свят, паралелен на нашия, и все пак населен с различни създания, като смесва наука, теология и магия с крайно фантастичен и вълнуващ резултат.

В този свят демони и крилати същества живеят наред с хората, а загадъчният Прах има силата да обединява вселените.

В първата книга „Златният компас: Северно сияние“ малкото момиченце Лира и демонът ѝ Панталеймон решават да намерят приятеля ѝ Роджър, а търсенето ги отвежда чак сред студеното великолепие на Севера,  където екип учени провежда експерименти, твърде ужасни, за да се говори за тях на глас.

В екранизацията на HBO и BBC ролята на малката Лира е поверена на 14-годишната Дафне Кийн, която познаваме от филма от поредицата „Х-Мен“ „Логан: Върколакът“.

Филип Пулман е носител на престижната литературна награда за детски писатели „Астрид Линдгрен” за цялостното си творчество. „Тъмните му материи” е издадена в 40 държави и е третата любима книга на британците в „Голямото четене”.

Пълното издание на „Тъмните му материи“ на Филип Пулман може да вземете с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!

Вижте още:

10 известни книги и историите на техните заглавия

Първите изречения, които ще те накарат да прочетеш цялата книга

Източник на изображението:  HBO/YouTube