fb
НовиниПо света

Сесилия Ахърн издава продължение на „P.S. Обичам те“ през септември

2 мин.

HarperCollins ще публикува продължение на световния бестселър „P.S. Обичам те“ (изд. „Бард“) на 19 септември тази година, съобщава The Bookseller. Романът, озаглавен Postscript („Послепис“), ще проследи историята на Холи Кенеди седем години след смъртта на съпруга ѝ Джери и ще излезе едновременно в печатен, електронен и аудиоформат. Ахърн го описва като „дълбоко емоционален проект“.

Анотацията гласи:

Когато с Холи се свързва група, наричаща себе си Клуб „P. S. Обичам те“, безопасното ѝ съществуване е обърнато с главата надолу. Членовете на клуба са вдъхновени от писмата на починалия ѝ съпруг Джери и искат Холи да им помогне със собствените им прощални послания към любимите им хора, които те да открият след кончината им.

Холи е сигурна в едно – в никакъв случай няма да допусне скръбта, която е оставила зад гърба си, отново да я завлече. Отнело ѝ е седем години да преобрази живота си и вече е готова да продължи напред. Но Холи постепенно осъзнава, че когато обичаш някого, винаги има какво още да му кажеш…

Ахърн споделя:

Postscript е послеписът на „P.S. Обичам те“ и макар да е продължение, е също така самостоятелна история за изпълнения със смисъл живот в лицето на болестта, мъката и загубата. Надявам се, че както новите читатели, така и почитателите на „P.S. Обичам те“ ще приветстват новото пътуване на Холи.

Издателската директорка Лин Дрю, която първа придобива правата за романа на Ахърн през 2003 г., коментира:

Беше незабравимо преживяване да гледам как историята на Холи и Джери пленява милиони сърца на хартия и на големия екран, както и да видя как една млада писателка завладява света с гръм и трясък – знам, че това дълбокомислено, истински емоционално продължение отново ще плени сърцата на читателите. Нямам търпение хората да открият Postscript.

„P.S. Обичам те“ е дебютният роман на Ахърн. Книгата продава 1.4 милиона копия на 40 езика и оглавява всички класации в Ирландия и Обединеното кралство, както и списъка с бестселъри на „Ню Йорк Таймс“. През 2007 г. излиза и едноименният филм с Хилари Суонк и Джерард Бътлър в главните роли.

Снимка на публикацията: Cecelia-ahern.com