fb
БългарияНовини

Софийският международен панаир на книгата започва на 7 декември

1 мин.

Софийският международен панаир на книгата се открива на 7 декември и ще продължи до 12 декември в Националния дворец на културата. Сайтът „Аз чета“ е медиен партньор на четирдeсет и осмото издание на най-мащабния книжен форум у нас. Той ще се проведе при спазване на всички противоепидемични мерки.

И тази година традиционният за декември панаир има амбицията да се превърне в притегателно място за срещи между читатели, издатели, писатели, илюстратори и преводачи. През годините престижният книжен форум се е утвърдил като истински литературен празник и вдъхновяващо събитие, което е традиционна коледна спирка за програмата на четящите хора.

В същия период, от 7 до 12 декември, изцяло онлайн ще се проведат и две други мащабни събития, свързани със съвременната литература и книгоиздаване в България – деветият Софийски международен литературен фестивал и четвъртият Софийски международен литературен фестивал за деца и младежи.

Софийският международен панаир на книгата се организира от Асоциация „Българска книга“ и се осъществява с подкрепата на Национален фонд „Култура”. Събитието е част от Календара на културните събития на Столична община за 2021 г.

Коледният дом на книгата Ви очаква!

[ + ]