fb
Книги и киноСпециални

София Филм Фест 2015 със специална карта за ученици и студенти

1 мин.
festivalen-semestar

Вкусът към хубавото кино, подобно на вкуса към хубавите книги, трябва да се възпитава още от ранна възраст, затова и винаги е изключително удоволствие, когато организаторите на големите фестивали и събития предлагат специални програми (дори не само намаления) за студенти и ученици.

Подобна страхотна инициатива за поредна година има и в рамките на София Филм Фест, който официално стартира днес, 5 март.

„Фестивалният семестър март 2015“ дава възможност на ученици и студенти да получат карта „София Филм Фест за учащи“, която им дава право на безплатен вход за над 30 прожекции и срещи от фестивалната програма. За картата се заплаща еднократна такса от 15 лв. Заедно с нея учащите получават целогодишен бонус – посещение на една безплатна прожекция по избор в Дома на киното всеки месец.

Във фестивалния семестър са включени както нови филми от изминалата година, като „Млади сме, силни сме“ (Германия, 2014), „Ничие дете“ (Сърбия-Хърватска, 2014), „Без граници“ (Иран, 2014), така и селекция от емблематични български и световни заглавия. Предстоят срещи с автограф с филмовите легенди Франко Неро, Тери Джоунс и Иван Иванов.

Подробна информация за заявки на карти за учащи можете да получите тук или на страницата на събитието „Фестивален семестър март 2015“ във Фейсбук.

Пълната програма на прожекциите и събитията на „Фестивалния семестър“ ще намерите на страницата на Дома на киното.

ssf-uchenici