fb
БългарияНовини

„Spirt and Spirit“ открива сезона в Пловдив на 7 октомври, а седмица по-късно – и в София

1 мин.

Новият сезон в литературния клуб „Spirt and Spirit“ ще бъде поставен на 7 октомври от 19.00 ч, съобщава един от създателите на клуба Александър Секулов. В пловдивския клуб „Петното на Роршах“ („Йоаким Груев“ 36) Александър Шпатов ще представи новия си сборник „На живо от София („Колибри“).

„Преди толкова години на една маса в Созопол това бе идея за литературно списание. Днес е дългогодишна традиция читателите в Пловдив да имат своя лична среща с добрите и работещи български писатели. Литературният салон е на своите читатели. Има го, защото те искат да съществува“, пише Секулов във Facebook групата на клуба.

Софийските срещи ще бъдат всяка сряда в бар Trip Ten под Моста на влюбените с начален час 19.00, като първата от тях е на 15 октомври, обяви и друг от създателите на литературния клуб Светлозар Желев. От новия сезон „Аз чета“ ще бъде сред активните организатори на срещите на клуба.

„От днес обединяваме усилията си с Деси Желева от Ориндж, Алекс Кръстев от „Аз чета“ и Христо Блажев от „Книголандия“, за да стане нашият клуб още по-силен, смислен, литературен, интересен и полезен за всички читатели, писатели, поети, преводачи, издатели и всички хора, обичащи книгите“, съобщи Желев.

Не забравяйте да се присъедините и към фейсбук групата на литературен клуб „Spirt & Spirit“.