fb
Ревюта

„Сребърното момче“ и любовта му към загадките

1 мин.

Аладин е от турски произход, но живее в Швеция от съвсем малък, та смята за свое родно място градчето Охус. Родителите му държат ресторанта „Туркен и торнет“, разположен в старата водна кула в града. Най-добра приятелка на Аладин е Били, която се преселва неотдавна в малкото градче (повече за момичето ще научите в „Стъклените деца“). Двамата са неразделни в игрите в свободното време и споделят обща страст към разследване на интересни загадки. Страстта на момчето към мистериите и желанието да открие изчезнало богатство, за да помогне на семейството си, ще превърнат дните му в напрегнато състезание със страховете му, комбинирано с амбицията да разреши сложните проблеми.

Кристина Улсон е истинска кралица на трилъра. Както при „Стъклените деца“, така и тук тя майсторски заплита няколко сюжетни нишки, които се оказват здраво свързани, и разплитането им изисква съобразителност, ловък ум и наблюдателност. В премеждията на Аладин писателката умело вплита политически наболялата тема за бежанците и поставя читателя в позиция да разсъждава по подобни въпроси, без да му налага собственото си мнение.

Книгата е част от кампания „Клуб за книжни пътешествия“ на сайта Detskiknigi.com и издателство „Ергон“. Цялото ревю можете да прочетете тук.