fb
БиблиотекитеНовини

Станаха ясни носителите на вторите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки – България“

1 мин.

На тържествена церемония в рамките на Националния форум „Библиотеките днес“ 2018 бяха връчени вторите Годишни награди на Фондация „Глобални библиотеки – България“. Събитието се състоя в четвъртък в зала „Диамант“ на хотел „Рамада“.

Победител в категория „Национална медия“ стана БНР (Българско национално радио), отличено за редовното, последователно и задълбочено отразяване на дейността на българските библиотеки и техните инициативи. Носител на наградата за регионална медия е новинарският сайт Dgnews.eu (Димитровград) за подкрепата му и добросъвестното отразяване на каузите, проектите и инициативите на Градска библиотека „Пеньо Пенев“  Димитровград.

Сдружение за градски читални получи приза в категорията „Спомоществовател“ за приноса си към повишаване на интереса към четенето и литературата сред младите в цялата страна. Община Казанлък – „Долина на рози и траки“ пък е публичната институция, която ще бъде отличена за значителната административна, финансова и логистична подкрепа за Общинска библиотека „Искра“ – Казанлък.

Наградите бяха присъдени от петчленно жури с председател доц. Георги Лозанов, съставено от проф. Владимир Атанасов, Георги Константинов, Марин Бодаков и Снежана Йовева.

Годишните награди на Фондация „Глобални библиотеки – България“ са учредени в изпълнение на мисията и целите ѝ за подпомагане на приобщаването на българските граждани към информационното общество и осигуряването на равен достъп до информация, култура, знание и услуги чрез мрежата от обществени библиотеки в страната.

Снимка на публиакцията: Фондация „Глобални библиотеки – България“