fb
СпециалниЧети повече

„Стара хартия за нова книга“ 2016 стартира от Хасково

2 мин.

От централния пл. „Свобода“ в Хасково в рамките на седмицата на празниците за деня на града ще стартира на 10 септември от 10 ч. тазгодишното издание на инициативата „Стара хартия за нова книга“. Кампанията се организира от „ЕКОПАК България“ АД и Книжен център „Гринуич“ и се провежда със съдействието на Община Хасково и Регионална библиотека „Хр. Смирненски“.

По време на празника децата ще могат да се насладят на екотеатърa „Приказка за юначета с празни тумбачета: Хартояд, Пластоядка и Стъклояд в парка“ – история за три животинчета, които живеят в парка и се хранят с отпадъци от опаковки. След шоуто всяко дете ще получи комикс книжка за оцветяване с историята на героите, представена от Театъра на приказките – София. В програмата са предвидени забавни викторини на литературна и екотематика с много подаръци и приятни изненади за децата и техните родители. Много музика, танци, игри и интересни предизвикателства очакват всички гости на празника.

За настроението на присъстващите ще се погрижат детски и тийнейджърски вокални групи и танцови състави, сред които спортните клубове „Гранд“, „Тангра“, „Мега спорт“, „Торнадо“, акробатите от КГС „Юнак“ и звездите на аеробиката от КА „Виолена“ и „Seven Go“. На сцената на пл. „Свобода“ ще се изявят и талантите от детска вокална група „Орфейче“, детски танцов ансамбъл „Южняче“, балетна формация „Рона“, хор „Орфей“ и мажоретен състав „Хасково“.

Средствата от събраната стара хартия в Хасково и в другите три града на кампанията ще бъдат използвани за публикуване на специалното издание на кампанията „Ти можеш да спасиш планетата“, предварително осигурено от „ЕКОПАК България“ АД.

Кампанията „Стара хартия за нова книга“ е подкрепена от издателствата „Хермес“, „Бард“, „Книгомания“, „Фют“, „Егмонт“, „Труд“, „Дамян Яков“, „Сиела“, „Софтпрес“, „ПАН“, „Златното пате“, „Албо груп“. Партньори на инициативата са издателство „Ентусиаст“, „Забавното четене“ и BS Films. Медийни партньори са „Аз чета“, Нова ТВ, ploshtadslaveikov.com, clubz.bg, dnes.bg и az-deteto.bg.