fb
БългарияНовини

Стартира деветият Национален литературен конкурс на издателство „Хермес“

1 мин.

Издателска къща „Хермес“ обявява IX Национален литературен конкурс „Хермес“ за млади автори в категория проза. Ще бъдат отличени три ръкописа, които ще бъдат издадени след сключване на договори с авторите им. Председател на журито е големият български писател Владимир Зарев.

Мисията на организаторите е да популяризират творчеството на младите български писатели, да дадат възможност на младите читатели в България да общуват с произведенията на своите връстници и да опазят националната ни идентичност в семейството на европейските народи.

Приемат се ръкописи от автори, които са на възраст до 33 години към момента на предаване на ръкописа. Ръкописите трябва да се предадат в пълния си обем, придружени от кратка биографична справка в срок до декември 2018 г. Резултатите от Деветия национален литературен конкурс „Хермес“ ще бъдат обявени на 3 март 2019 г. Отличените книги ще бъдат издадени в навечерието на 24 май 2019 г.

Изпращайте ръкописите на имейл адрес konkurs@hermesbooks.com. От издателството молят участниците да добавят За Девети национален литературен конкурс „Хермес“ в темата на електронното писмо.