fb
Ревюта

Стив Джобс. The биография от Уолтър Айзъксън

2 мин.
Ревюта

Стив Джобс. The биография от Уолтър Айзъксън

2 мин.

Стив Джобс Уолтър АйзъксънАвтор: Мартин Линков

Миналия петък някъде в небето над Австрия успях да завърша биографията на Стив Джобс от Уолтър Айзъксън – уникално и изключително увлекателно четиво.

Горещо препоръчвам книгата на всеки, който иска да научи повече за Apple и Jobs и същевренно да се потопи в мисленето на един уникален продуктов мениджър и перфекционист.

Джобс е изключително интересна и противоречива фигура, а едва ли има някой по-добър от Айзъксън в улавянето и пресъздавеното на всички онези лични признания, спомени на приятели, колеги и семейство, които да ни докоснат до Стив и живота му в най-пълния му и демитологизиран вид. Биографиите на Айнщайн и Кисинджър, също дело на Айзъксън, свидетелстват за професионализма и различния му подход към жанра. Те са и причината да бъде помолен лично от Джобс да спише биографията му.

Наскоро излязоха няколко филма за Джобс, в които той e представен изключително позитивно и острият му характер изцяло се премълчава. Тази книга не е субективна, да, показва ината на Джобс и пътя му към перфектния куб на NEXT-компютъра и на Apple Store. Заедно с това предоставя и мнението и критиката на хората около Джобс, като Скъли, който никога не го е разбирал напълно и никога не е имал толкова силна любов към детайла както Джобс.

Не губете повече време, прочетете я и проследете пътя на Стив от ябълковите комуни и обсебващите диети до присаждането на новия му черен дроб. Със затаен дъх ще следите страниците, в които се описват създаването и провалите на продукти като първия Маc, Lisa, iPod, iPhone, реакцията на Antenna Gate и др.

Това ревю бе публикувано първо в блога „И като каза, рече“