fb
БиблиотекитеНовини

Столичната библиотека раздава безплатни читателски карти до 18 септември

1 мин.

Столичната библиотека раздава безплатни едногодишни читателски карти по случай първия учебен ден и Деня на София.

Всеки, заредил ученическа или студентска (докторантска) карта от 16 до 18 септември в бюрата за продажби на Центъра за градска мобилност (ЦГМ), намиращи се на пл. „Възраждане“, „Европейски Съюз“ или НДК, ще има възможност да стане читател на Столичната библиотека и безплатно да получи едногодишна читателска карта и подарък книга.

За целта на инициативата от библиотеката са предоставили безвъзмездно над 200 книги, подходящи за ученици и студенти – основно книги от български класици и съвременна българска литература. Библиотеката продължава инициативата „Споделени книги“ – „Вземи, прочети, върни“. Всеки, който има желание да сподели любима книга с друг, в дните от 16 до 18 септември 2019 г. може да я остави в трите посочени пункта и да си избере нова.

Безплатни едногодишни читателски карти ще могат да се получават при зареждане на превозни документи за ученици и студенти и в пунктовете на ЦГМ на Софийски университет и на Технически университет. Всички, получили читателски карти, трябва да посетят библиотеката, за да ги активират.

На 17 септември пък всички, които искат да станат читатели на библиотеката, ще могат да го направят безплатно, ако я посетят, а поводът е Деня на София и 140-тата годишнина от обявяването на града за столица.

Снимка: Facebook/Столична библиотека