fb
ВидеоМултимедия

Страховит трейлър повдига очакванията към ТВ версията на „Американски богове“ [видео]

1 мин.

Мрак, много кръв и страховито засилване на очакването – това ни предлага новият трейлър към телевизионната екранизация на „Американски богове“ на Нийл Геймън.

Продукцията на канадския канал STARZ, която ще можем да гледаме от 30 април, е дело на Брайън Фулър и Майкъл Грийн. В главните роли на противипоставящите се Нови и Стари богове са Рики Уитъл, Емили Браунинг, Джилиън Андерсън, Криспин Глоувър, Питър Стормеър, Йън Макшейн и др.

Минути след като сподели видеото на своята Facebook страница, на Геймън се наложи да обясни на читателите защо адаптацията се е забавила толкова много и защо не е направена от някой от по-големите телевизионни канали.

„Опитах да го направя с HBO, които платиха правата през 2012 г. Написах около четири чернови на пилотния епизод за тях. Те така и не разбраха какво представлява [сериалът], защо е важен, защо трябва да го направят и в крайна сметка го отказаха. От друга страна, STARZ го разбраха, харесаха го и искат да вложат сериозни средства, за да го реализират. И съм развълнуван, че отидохме точно при тях“, поясни писателят.