fb
Книги и киноНовини

„Светлината, която не виждаме“ оживява на екран с първи трейлър

2 мин.

„Светлината, която не виждаме“ (изд. „Сиела“) се появява на телевизионния екран през ноември, съобщиха световните медии. Екранизацията на едноименния бестселър, носител на наградата „Пулицър“, ще остави без дъх почитателите на минисериалите. Адаптацията ще оживее на екран в четири епизода.

Режисьор е Шон Леви, а първият трейлър разкрива Мари-Лор Льоблан, сляпо френско момиче, което заедно с баща си бяга от окупирания Париж, по време на Втората световна война. Семейството се опитва да предотврати попадането на ценен диамант в ръцете на нацистите. В главната роля влиза Ариа Миа Лоберти. Американската актриса е родена с рядко генетично заболяване на очите, наречено ахроматопсия и печели дебютната си роля сред хиляди актриси.

Другата голяма роля е за Вернер (Луис Хофман), осиротяло немско момче, което се присъединява към брутална академия на Хитлерюгенд. Животът му се преплита с този на Мари-Лор, когато тя и баща й – Даниел Льоблан (Марк Ръфало), търсят убежище при чичо й Етиен (Хю Лори) в Сен Мало.

Премиерата е обявена в Netflix на 2 ноември.

Актьорският състав включва още Ларс Айдингер като фон Румпел, Марион Бейли като мадам Манек и Нел Сътън – по-младата версия на Мари-Лор.

„Светлината, която не виждаме“ на автора Антъни Доер е публикувана през 2014 г. и бързо покори световните класации. Прекарвайки 200 седмици в списъка на бестселърите на The New York Times, романът е продаден в повече от 5 700 000 копия в Северна Америка под формата на печатни, електронни и аудиокниги, с допълнителни 9 500 000 копия, продадени по целия свят.

„Светлината, която не виждаме“ беше отличена с наградата „Пулицър“ за 2015 г. за художествена литература и медала „Андрю Карнеги“ за високи постижения в художествената литература.

Вижте първия трейлър на минисериала:

Не пропускайте да прочетете ревюто на Мила Ташева тук.

Поръчайте „Светлината, която не виждаме“ от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azcheta23q2 при завършване на поръчката си. Вижте всички кодове за отстъпка за читателите на “Аз чета”.