fb
БългарияНовини

Талантливи български автори – в журито на детски конкурс на bTV

1 мин.

По повод деветото издание на инициативата „Да изчистим България заедно“, bTV Media Group организира национален детски конкурс за плакат на тема „Добрият пример“, а в журито са някои от най-талантливите български автори за деца.

Участниците в конкурса трябва да изработят плакат, с който призовават хората в дадено населено място да дадат добър пример, като се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“ на 14 септември. Крайният срок за изпращане е 5 септември, а участие в конкурса могат да вземат всички деца до 13-годишна възраст (включително). Те ще бъдат разделени в 3 възрастови групи – до 7 години, от 8 до 10 години, от 11 до 13 години.

Творбите, които отговарят на условията, ще бъдат оценени от петчленно жури, което включва Радостина Николова – първият български детски автор, чиито книги се превеждат и продават в Китай, и неколкократен носител на наградата „Бисерче вълшебно“, едно от най-обичаните лица на bTV Станислава Цалова и детският писател, популярен с трилогията за приключенията на Унки Марлюнки – Иван Раденков.

Журито се допълва от Милена Радева, която има над 120 илюстрирани книги в цял свят и е създател на сайта „Българска илюстрация“, както и от Мария Пеева – главен редактор на любимия на хиляди български семейства сайт mamaninja.bg и щастлива майка на четирима синове.

Петнайсетте най-открояващи се творби ще получат пакет специални награди. Всички условия за участие в конкурса вижте тук.

Източник на изображението: https://daizchistim.bg/konkurs/

[ + ]