fb
TaxiMe ReadsСпециални

TaxiMeREADS продължава в Деня на будителите

1 мин.

Клиентите на популярната мобилна услуга TaxiMe ще могат да си припомнят възрожденския плам на Ботевите и Вазовите стихотворения, докато пътуват. По случай деня на Народните будители компанията продължава инициативата TaxiMeREADS в партньорство с “Аз чета”.

До края на ноември пътниците в подбрани таксиметрови коли в София ще имат възможността да прочетат отново героичните стихове на Ботев и Вазов, с които са отраснали. Повече от век след Възраждането, народът ни отново има нужда от пробуждане. Какъв по-добър пример за това от стиховете на най-личните ни Възрожденски поети.

“Наскоро моя близка ме вдъхнови спонтанно да рецитирам по спомен стихове от “Епопея на забравените”. Това ме разпали да препрочета отново поезията на Вазов и Ботев, която много харесвам. През ноември тази възможност ще имат и хиляди хора, които пътуват с TaxiMe”, сподели Христо Чернев, изпълнителен директор на компанията.

“През последните няколко години сякаш има опит за подмяна на разбирането за патриотизъм у цялото ни общество. Затова и връщането на TaxiMeREADS към класическата бъгарска поезия ще ни помогне да си спомним за истинските патриоти – будителите, които наистина са обичали страната си и са го показвали с всеки свой ред”, допълва създателят на най-големия сайт за книги и четене у нас “Аз чета” Александър Кръстев.

TaxiMeREADS е селекция от стойностни произведения, които TaxiMe представя или припомня на клиентите на услугата си. Инициативата стартира в началото на октомври, като целта й е да популяризира качествената литература и подпомага духовното израстване.

[ + ]