fb
Книги и киноСпециални

Телевизионната версия на “Вакантен пост” с различен край

1 мин.
vakanten post

Телевизионната адаптация на бестселъра на Дж. К. Роулинг “Вакантен пост”, чиято премиера ще се състои на 15-ти февруари в ефира на BBC 1, ще бъде с променен край, съобщава thebookseller.com.

Сценаристката на продукцията Сара Фелпс, известна с работата си по различни проекти на BBC, сред които сапунената опера “EastEnders” и минисериала “Great Expectations”, заяви пред The Telegraph, че е трябвало да намери изкупителен и не толкова мрачен завършек на историята и добави:

“Това, което прави един роман добър, не винаги е подходящо за екрана. Никой не иска да гледа как му размахват пръст пред лицето… Зрителят, който ще отдели три часа от свободното си време, за да гледа нашата продукция, трябва да бъде награден по някакъв начин; трябва в края да бъде убеден, че си е струвало…”

Фелпс споделя още, че е получила пълна подкрепа от страна на Роулинг:

“Срещнах се с Джоан в Единбург, за да говорим за романа откровено… Аз й казах каква според мен е основната идея на книгата, как виждам героите и как бих могла да ги представя във филма, а тя каза: “Чудесно. Това е твоята работа.”

Джоан Роулинг публикува първият си роман за възрастна аудитория през 2012 г. “Вакантен пост”, който разказва за мръсните тайни на жителите на привидно идилично градче и оголва недъзите на съвременното общество, се превърна в бестселър с продадени над шест милиона екземпляра, а почитателите на Роулинг бяха изненадани от резкия обрат в творчеството й.