fb
Книги и киноНовини

Том Ханкс е симпатичният мърморко в адаптацията на „Човек на име Уве“

2 мин.

Любимият актьор, продуцент и бъдещ автор на романи за супергерои Том Ханкс влиза в най-взискателната роля в легендарната си кариера досега: адаптация по бестселъра на Фредерик Бакман „Човек на име Уве“, озаглавена A Man Called Otto („Човек на име Ото“).

Както „Аз чета“ писа още в началото на годината, Sony купи филма на Том Ханкс по „Човек на име Уве“ за $60 млн., а снимките започнаха още през февруари. Главната роля ще е за Том Ханкс, но името на героя, познат от книгата, е променено от Уве на Ото.

Гледайте трейлъра тук:

Трейлърът разкрива, че този вечно намръщен човек не винаги е бил толкова затворен – или дори толкова емоционално закърнял, колкото могат да си помислят неговите съседи. Той е имал жена. Казвала се е Соня и сега често посещава гроба ѝ, за да ѝ1 да се оплаче как всичко се е разпаднало, след като тя си е отишла.

Облачният свят на Ото обаче започва да става малко по-ярък, когато в съседната къща се нанася ново семейство, състоящо се от „глупав съпруг“ (по думите на Ото), съпруга в напреднала бременност и две очарователни дъщери със странна склонност към малки пластмасови ръце. Малко след това обаче Ото вече чете приказки за лека нощ, дава уроци по шофиране и дори играе неохотен родител на краставата сива котка от улицата. Тази история може да не е чак толкова нова, но винаги е приятно да гледаш как Ханкс се вживява в роля, която изглежда специално създадена за него.

A Man Called Otto е режисиран от Марк Фостър, в него участват още Рейчъл Келър и Мануел Гарсия-Рулфо. Базиран е на любимия роман от 2012 г. на Фредрик Бакман„Човек на име Уве“, който у нас се издава от „Сиела“ и е с превода на Цветана Генчева. Това е втората адаптация на романа, след шведския филм от 2015 г. на режисьора Ханес Холм

A Man Called Otto ще има премиера в САЩ на 25 декември, а в кината по света ще бъде разпространен на 13 януари 2023 г.

Прочетете ревюто на Милена Златарова за „Човек на име Уве“ тук.

Можете да поръчате тази книга от Ozone.bg с 5% отстъпка, като ползвате код azchheta22q4 при завършване на поръчката си.