fb
БългарияНовини

Trouble Bakers с коледна инициатива в подкрепа на борбата с домашното насилие

2 мин.

Декември е месецът, в който дни наред подбираме внимателно подаръци за любимите си хора. Удоволствието от подготовката за празника е още по-голямо, когато можем да съчетаем подаръка със стойностна кауза. Кулинарните вълшебници от Trouble Bakers ви предлагат да поръчате при тях пакети с две от най-популярните коледни лакомства – меденки и канелени кифлички, като част от събраните средства ще отидат при Сдружение „Самаряни“ и кризисен център „Самарянска къща“.

Повече от 17 години сдружение „Самаряни“ предоставя услуги на жени и деца, пострадали от насилие, а Деси и Пролет имат и лични впечатления от работата на кризисен център „Самарянска къща“. Десислава Иванова споделя защо са избрали да подкрепят точно тази кауза:

„Решихме да завършим годината с първата ни истински голяма кауза, която прегърнахме още в началото като Trouble Bakers. Тогава имахме възможност да посещаваме кризисен център „Самарянска къща“, да готвим и четем с деца в неравностойно положение и жени, претърпели домашно насилие. Тези посещения в центъра ни промениха и макар че откакто настъпи пандемията не сме имали възможност да сме на място, много бихме искали да им помогнем. Защото и ние като сдружение „Самаряни“ вярваме, че детството и любовта не бива да болят. “

Както винаги, сладкишите са свързани с определени книги – меденките са по рецепта на Астрид Линдгрен, а канелените кифлички са вдъхновени от романа „Баба праща поздрави и се извинява“ на Фредрик Бакман. Празнично опакованите пакети съдържат 10 меденки или 5-7 кифлички. Цената на всеки пакет е 10 лева. 5 лева от стойността на всеки пакет ще бъдат дарени за дейността на сдружение „Самаряни“. Поръчки се приемат до 15 декември на лично съобщение до Facebook страницата на Trouble Bakers, а готовите лакомства можете да получите на 18 и 19 декември от 14 до 22 часа в бар „Абордаж“ на ул. „Веслец 22“ в София или с лично предаване в Стара Загора.

На 18 декември от 11.30 до 12.30 часа ще се проведе и традиционната „ПрасоКоледна размяна на книги“. Поради епидемичната обстановка събитието отново ще е на открито – зад скулптурата с птиците в Южния парк в столицата. Всеки участник трябва да донесе предварително опакована книга- изненада, която ще подари на случаен принцип на някой от останалите участници. Ако сте направили поръчка за сладкишите с кауза, имате възможност да ги получите и по време на събитието в Южния парк.

За повече подробности следете Facebook събитието и Instagram профила на Trouble Bakers (@troublebakers).

[ + ]