fb
От издателстватаСпециални

Участвай в националния конкурс за учители творци до 15 август

2 мин.

VIII национален конкурс за учители творци обявяват издателствата „Анубис” и „Булвест 2000”. В конкурса могат да участват действащи учители и директори от училища и детски градини от цялата страна със свои авторски произведения – стихотворения, разкази и есета. Творбите се приемат до 15 август 2016 г.

Докато тече надпреварата, селектирани произведения периодично ще бъдат публикувани в блога на конкурса и на фейсбук страниците на двете издателства. Произведението, събрало най-много интерес в социалните мрежи, ще бъде отличено със специална награда.

Както и досега, престижно тричленно жури ще избере най-добрите произведения, които ще бъдат публикувани в общ сборник. Допълнително журито ще излъчи и по един победител във всяка категория: поезия, проза, есе.

Правила за участие:
• Получените произведения трябва да са в WORD формат и да бъдат придружени от кратка информация за автора, включваща: трите имена, година на раждане, училище/детска градина, преподаван предмет, телефон и имейл за връзка. Няма тематични ограничения.
• Всеки участник има право да изпрати до три произведения – стихотворения, разкази или есета с обем до 5000 знака.
• Не се допускат за участие произведения, които са били публикувани в печатни или електронни издания и/или са участвали в този или други конкурси.
• Материалите трябва да бъдат пратени на имейл: [email protected]

Резултатите ще бъдат обявени в началото на месец октомври 2016 г., а награждаването ще се състои в навечерието на Деня на народните будители. Тази година ще има и специална награда за млад учител творец на възраст до 29 години.