fb
БългарияНовини

Ученици влизат в ролята на модератори за конференцията „Образование и бизнес“

2 мин.

Ученици ще имат главни роли в международната конференция „Образование и бизнес: 6, организирана от Bulgaria ON AIR с подкрепата на Bloomberg TV Bulgaria и медийното партньорство на „Аз чета“. Виктория Петрова и Георги Генев ще влязат в ролята на модератори на събитието, заедно с водещата Доника Ризова, а децата и младежите от Milan Junior Camp България ще споделят за пътя си от училищната футболна площадка до големите стадиони.

Шестото издание на конференцията е трибуна на нови идеи, вдъхновение и добър опит от известни лектори от цял свят по една от най-важните теми – образованието. То ще се проведе на 10 май в София Хотел Балкан и е със свободен достъп, като всеки може да се регистрира на адрес www.edu-business.info.

Участниците в събитиeто ще видят и уникални експонати от Techno Magic Land – роботи с изкуствен интелект, които помагат на децата да учат с интерактивни методи. Организаторите ще представят и инсталацията, която художникът Димитър Хинков нарисува заедно с всички гости на миналогодишното издание на форума.

Видеопослания на конференцията „Образование и бизнес: 6“ ще направят олимпийският медалист Йордан Йовчев, Еви Шилер от Виенския музей и дизайнерът Антоанета Балабанова. Сред панелистите, които ще споделят знания и вдъхновяващ опит по пътя към успеха чрез образованието, ще бъдат още Стивън Съливан, президент на Американския университет в България, председателят на Българската мрежа на Глобалния договор на ООН Огнян Траянов, Яна Петкова, винен консултант и обучаващ, Радка Карагьозова, директор на училище „Николай Рьорих“ и други.

Генерални партньори са Аурубис България и Пощенска банка. Официални партньори – БМВ груп България, Дарби Колидж, Загорка, М-тел и ЧЕЗ Груп България. Със специалното участие на Американския университет в България.

Партньори на шестото издание са най-голямата българска онлайн медия за книги и четене Azcheta.com, Национално издателство за образование и наука „Аз Буки“, Уеб-издателството Академика.БГ, Асоциация на индустриалния капитал в България, Българска минно-геоложка камара, Българско дружество за връзки с обществеността, Българска асоциация на PR агенциите, Българска търговско-промишлена палата, Български форум на бизнес лидерите, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Българска стопанска камара, Италианска търговска камара, Френско-българска търговска камара, Патентно ведомство на Република България, ICAP България.