fb
Ревюта

Като на кино в „Името на любовта”

3 мин.
v imeto na lubovta

v imeto na lubovtaНапоследък, когато искам да се потопя в хубава любовна история, избирам някоя от книгите на Сюзан Елизабет Филипс. Чела съм различни поджанрове на любовните романи, но в последните години именно Филипс ми носи най-голямо удоволствие. Чувството за хумор, липсата на драматизъм и сюжетна линия, която не е изцяло фокусирана върху взаимоотношенията на главните герои, ме превърнаха в неин заклет фен. „В името на любовта” (изд. „Ибис“) проследява историята на Джорджи Йорк, холивудска актриса, с позавяхваща слава, и Брамуел Шепърд, също някогашна звезда.

Някога Джорджи и Брам са били главните действащи лица в изключително популярен и обичан от цяла Америка сериал. Сериалът е спрян заради непрекъснатите изцепки на Брамуел, тъй като скандалното му поведение е в рязък контраст с образа на доброто момче, който изпълнява. След това кариерите и на двамата не се развиват в желаната от тях насока. Джорджи участва в няколко комедийни филма, които се приемат зле от публиката, а заради вече дискредитираното си реноме, Брам не може да получи никаква хубава роля.

Животът на Джорджи поема още по-неприятна посока, когато е зарязана от мъжа си заради друга актриса. Една година по-късно тя все още е преследвана от репортерите, за да коментира едно или друго от брака на бившия си съпруг. Ако историята ви звучи познато, то догадките ви са верни. В основата си сюжетът очевидно е вдъхновен от развода на Брад Пит с Дженифър Анистън и любовта между него и Анджелина Джоли. Приликите са много, включително благотворителната дейност на новата съпруга на бившия мъж на Джорджи, както и нейната класическа красота, независимо как е облечена.

Джорджи и Брам отиват заедно на парти във Вегас, което завършва с брак, който, в името на кариерите си, двамата решават да продължат за една година, през която да се преструват на щастлива двойка. Всеки от тях е движен от различни подбуди и, както се случва само в любовните романи, всичко неминуемо ще доведе до щастлив край.

Типично за Филипс, наред с основната сюжетна линия, проследяваща любовта между Джорджи и Брам, са описани и историите на други второстепенни персонажи, които разнообразяват и обогатяват романа. Интересни са и детайлите, свързани с това да си актьор в Холивуд и трудностите, които често съпътстват тази професия. И макар авторката да не задълбава в тези проблеми, тя хвърля светлина върху теми като анорексията, поддържането на определен имидж само за пред камерите и усилията да се задържиш на върха.

„В името на любовта” е по-различен от другите романи на Сюзан Елизабет Филипс, особено тези от поредицата й за Чикаго старс. Бих го определила като не толкова захаросан, като това определено не е минус. Ако сте почитател на авторката и на любовните романи, няма да се разочаровате.

Вижте още ревюто на Преслава за „Сладки мечти“ от Сюзан Елизабет Филипс.

[ + ]