fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

НовиниПо света

„Ветровете на зимата“ не е завършена, но феновете подкрепят Мартин

1 мин.

Джордж Р. Р. Мартин благодари на феновете си за „изумителната подкрепа“, която са му оказали, след като стана ясно, че няма да завърши „Ветровете на зимата“ преди новия сезон на „Игра на тронове“, съобщава The Guardian.

В събота Мартин писа в блога си, че въпреки удължаването на крайния срок за написване на шестата книга от поредицата „Песни за огън и лед“, тя няма да е готова преди излъчването на телевизионната адаптация през пролетта.

„Да, написани са стотици страници, десетки глави… Но остава още доста работа“, съобщава Мартин и добавя, че не може да каже кога книгата ще бъде завършена и публикувана.

„…няма място за извинения, нито за прехвърляне на вина. Отговорен съм единствено аз. Опитах и все още опитвам.“, пише Мартин.

Почитателите на писателя, които често го критикуват за бавното му темпо на работа, този път побързаха да го насърчат с повече от 1000 коментара на поста му. Феновете изразяват пълната си подкрепа и смятат, че качеството на романа е много по-важно от спазването на срокове.

По-късно писателят сподели, че е удивен и изключително признателен за огромната подкрепа, засвидетелствана от почитателите му.

Цикълът „Песен за огън и лед“ до момента се състои от 5 книги, по които са снимани пет сезона на сериала „Игра на тронове“ на HBO. Първият роман е публикуван през 1996 г., а петият – през 2011 г.

Снимка: The Guardian