fb
@-книгиБуккросинг

Включи се в книжно буккросинг приключение в Деня на книгата – 23 април

2 мин.
bookcrossing

bookcrossing internationalОбичаш ли книгите? Смяташ ли, че тяхното място не е само в библиотеките, а те трябва да са активна част от нашето ежедневие? „Аз чета“ и Буккросинг общността в България те канят на вълнуващо приключение по случай Световния ден на книгата и авторското право – 23 април!

За втора поредна година с помощта на издателства, граждански организации, културни центрове и най-вече ентусиасти като теб, ще се опитаме да превърнем обществените пространства в София и други градове в истински открити библиотеки!

Четенето може да бъде забавно, когато се съчетае с такава прекрасна литературна игра! Предлагаме ти много начини да се включиш:

– да помагаш в разнасянето и освобождаване на книгите на самия 23-и април;
– да разпространиш информация за нашата инициатива сред твоите приятели, граждански организации и сдружения, в които участваш;
– да споделиш материалите, свързани с акцията, на твоята уеб страница, блог и в социалните мрежи;
– да предоставиш място за пътуващите книги, като направиш буккросинг зона;
– да регистрираш и освободиш книга, за да изживееш лично тръпката на „пускането в дивото“

Ако ти хрумнат други идеи, свързани с пътуващите книги, не се колебай да ги споделиш като коментар към тази публикация или на имейл bookcrossing [at]azcheta.com.

Не забравяй да харесаш и фейсбук страницата на Буккросинг в България, защото именно там ще публикуваме всичко важно и интересно около събитието на 23 април!

Специални етикети за кампанията може да изтеглиш ТУКТУК и ТУК

Ако досега не си чувал за Буккросинг, можеш да прочетеш повече подробности в специалната ни рубрика. Вярваме, че ще се запалиш като нас!

Кампанията се осъществява в партньорство с Българската библиотечно-информационна асоциация, ателие-книжарница „Къща за птици“ и издателствата: Ергон, Милениум, Лабиринт, Еднорог, Сиела. Емас, Жанет45, Кибеа, Ентусиаст, Изток-Запад (списъкът не е окончателен).

Как да направиш буккросинг зона научи тук. А как да пуснеш книга на свобода виж в това видео: