fb
БългарияНовини

Владимир Зарев представя „Чудовището“ в Русе, Разград и Велико Търново

2 мин.

Националното литературно турне на писателя Владимир Зарев и новия му роман „Чудовището“ продължава.

След успешни представяния на новата му книга „Чудовището“ в София, Пловдив, Варна, Бургас, Стара Загора, Пазарджик, Сливен, Видин, Лом, Несебър, Поморие, Хасково и Созопол, предстоят срещи с читатели и в Русе, Разград и Велико Търново, а „Аз чета“ отново е медиен партньор на събитията.

Представянето на „Чудовището“ във Велико Търново ще бъде на 22 октомври (вторник) от 17,30 часа в РБ „П.Р.Славейков“, а ден по-късно – на 23 октомври (сряда) Зарев ще посети Русе, като срещата му с читателите ще започне в 18.00 часа в РБ „Любен Каравелов“. На 24 октомври (четвъртък) от 17,30 часа Владимир Зарев ще представи „Чудовището“ в РБ „Проф. Боян Пенев“ в Разград.

По време на срещите си с читатели, Зарев ще разкаже повече за себе си и за работата по романа, а всички жалаещи ще имат възможност да получат персонален автограф от него.

За автора

Определян като съвременния български класик, Владимир Зарев е автор на 18 книги, единайсет от които са романи. Носител е на Националните литературни награди „Иван Вазов“ и „Елин Пелин“ и на държавната награда „Св. Паисий Хилендарски“. Романът му „Разруха“ се радва на невероятен успех и в немскоезичния свят.

Номиниран е за две от престижните европейски литературни награди и за него са публикувани над 40 възторжени рецензии. Епичната семейна сага „Битието“, „Изходът“, „Законът“ също е преведена на немски език и вече има две издания в Австрия и Германия. По мотиви от „Битието“ е заснет култовият телевизионен сериал „Дървото на живота“, а по романа „Разруха“ известният режисьор Петър Попзлатев засне игралния филм „Времето е наше“.

За книгата

Официалната премиера на „Чудовището“ се състоя през месец май в София, като част от станалите вече традиционни Дни на българската книга на ИК „Хермес“. Откъс от „Чудовището“ може да прочетете тук, а ето какво споделя редакторът на книгата и управител на Издателска къща „Хермес“ Стойо Вартоломеев:  „Чудовището“ е силно емоционален и мъдър роман. За една красива и невъзможна любов, за времето и неговия безжалостен отпечатък, за надвисналата сянка на Чудовището, зад която наднича Забравата“.

Снимка на публикацията: https://hermesbooks.com