fb
НовиниПо света

Володимир Зеленски с обръщение от Франкфуртския панаир на книгата

1 мин.

Украинският президент Володимир Зеленски ще се включи с видеообръщение по време на Франкфуртския панаир на книгата, който ще се проведе в дните от 19 до 23 октомври 2022 г. Смята се, че това е първият път, когато украинският президент говори пред световната издателска общност, пише Publishing Pespectives.

Събитието във Франкфурт е насрочено за 12:30 ч. на 20 октомври. Обръщението на Зеленски ще бъде записана реч и ще е представено в сътрудничество с базираната в Брюксел Федерация на европейските издатели  (FEP) и германската асоциация на издателите и търговците на книги. Това е и най-новото събитие, добавено към програмата на търговското изложение, което вече включва серия от срещи, посветени на Украйна, които ще се проведат на 22 октомври. Франкфуртският панаир ще е с акцент върху войната със специална програма „Фокус върху Украйна“. Сред гостите ще бъде и украинският автор Сергий Жадан, носител на тазгодишната награда за мир на немските издатели и книгоразпространители.

С откриването на 74-ия Франкфуртски панаир на книгата на 18 октомври най-голямото световно събиране на издателската индустрия излиза от сянката на пандемията. Както и през 2019 г., той се представя като международно събитие – с участници от повече от 70 държави и общо до 4000 изложители, две трети от които са от чужбина.