fb
Ревюта

Бурята на порастването във „Вратарката и морето“

1 мин.

„Вратарката и морето“ (изд. „Изида“) е продължението на „Вафлено съце“Лена и Триле вече са 12-годишни и животът им започва да се променя бавно, но необратимо. Те все още са най-добри приятели, но в малкия свят на рибарското селце Кнерт Матилде нахлуват външни фактори. Първо се появява русокосото холандско момиче Бригит, която ще им бъде съученичка. Така момчето се изправя пред първата любов, обърканите си чувства и ревността на Лена. После пък познатият и обичан треньор по футбол е сменен от амбициозния баща на техен съученик, който не приема участието на момичета в отбора. Обаче човекът, който ще каже на Лена какво може да бъде и какво не, още не се е родил. Борбата ѝ за утвърждаване като вратарка е въпрос на самоопределяне и разкрива най-добрите черти от характера на родената бунтарка.

В характерния си ненатрапчив и неназидател стил Пар набляга на взаимоотношенията със съученици, роднините, учители, треньори и най-вече на развитието във връзката между двамата главни герои. С лекота успява да покаже постепенното израстване на Лена и Триле и началото на промените в светогледа им. За пръв път те поглеждат извън рамките на родното си селце, за да търсят реализация на своите мечти.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!