fb
От издателстватаСпециални

„За Коледа ще си бъда у дома“ – книгата, която трябва да четем край елхата

3 мин.
Advertorial

За Коледа винаги е хубаво у дома да имаме някоя нова и интересна книга, на която да можем да се насладим край елхата с чаша с топла напитка в ръка. Такава книга е “За Коледа ще си бъда у дома” от Холи Хоби, която е вече на българския пазар, благодарение на издателство „Дъбови листа“.

Приказната история разказва за пътешествието на малкото прасенце Туут по пътя към дома и неговите приятели в Уудкок Покет. Зимни виелици, дълбоки преспи сняг и непрогледна тъма стоят на пътя на Туут. Той обаче е решен да мине отвъд океана и да пристигне навреме за украсяването на елхата и за раздаването на подаръци. “За Коледа ще си бъда у дома” е написана с чувство за хумор и по изключително увлекателен начин, а прасенцата Туут и Пъдъл проговарят на български в превод на радиоводещата Елена Розберг. За книгата тя споделя:

„Сърцето ми подскача от гордост и радост, че имах късмета да бъда преводач на тази книга. Нуша Роянова е изключителен артист и издател! Вълшебна коледна история за приятелството и магията в живота!“.

Защо се стига до издаването на тази вълшебна книжка разказва Нуша Роянова:

Миналата Коледа получих приказен подарък от дъщеря ми – книжката „За Коледа ще си бъда у дома“ в италиански вариант. Отворих я и се пренесох в чаровната къщичка на двете сладки прасенца, после се озовах на покритите със сняг улички на град Бостън (познати от времето, когато живях там), а по-късно замръзнах в гората, точно като Туут! Веднага реших, че ще трябва да споделя това вълшебство с българските деца!!

Холи Хоби e популярна американска писателка, художничка и илюстратор. Родена е през 1944 г. с името Денис Хоби Улинскас, а псевдонима си получава в края на 60-те години на XX век, когато неин близък я убеждава да продаде правата над своя рисувана героиня на American Greetings – втората най-голяма в света компания производител на поздравителни картички. Става дума за момиченце с рокля и огромна шапка боне, което в началото си няма име. То обаче набира широка популярност толкова бързо, че от компанията ѝ дават името Холи Хоби. Оттогава създателката ѝ е известна и разпознаваема с псевдонима.

Образът на малкото момиченце се превръща в най-популярната детска играчка за няколко години в САЩ – парцалената кукла Холи Хоби. Момиченцето става литературен и телевизионен герой, а през 2019 г. Hulu стартира сериал, посветен на Холи, като тийнейджър.

Ето и трейлър на сериала на Hulu:


Тази книга и още много заглавия с отстъпки ще намерите в Ozone.bg.