fb
Книги и киноСпециални

Сериалът „Къде си, Аляска?“ вече може да бъде гледан и в България

1 мин.

Дългоочакваната екранизация на бестселъра „Къде си, Аляска?“ (изд. „Егмонт“) от Джон Грийн вече може да бъде гледана и от българските фенове на автора. Премиерата на сериала беше на 18 октомври по стрийминг платформата Hulu, но всички осем епизода вече могат да бъдат гледани и в България по HBO GO.

Продуценти на сериала са Джош Шуорц и Стефани Савидж, добре познати с успешните си продукции за тийн аудиторията, като сериалите „Клюкарката“, „Ориндж Каунти“ и Runaways.

„Къде си, Аляска?“ ни среща с тийнейджъра Майлс „Пъдж“ Халтър (в ролята: Чарли Плъмър), който се мести в ново училище в търсене на по-дълбока перспектива за живота си. Още с пристигането си той среща и се влюбва в мистериозната, уверена Аляска Йънг (в ролята: Кристин Фросет). Неочаквана трагедия кара Майлс и приятелите му да се впуснат в търсене на истината и да усвоят важни уроци за живота, любовта и изкуството да продължиш напред.

„Къде си, Аляска?“ е първият сериал по книга на Джон Грийн и третият екранизиран роман на автора след хитовите филмови адаптации на „Вината в нашите звезди“ и „Хартиени градове“.  А ето и официалният трейлър на сериала:

Снимки: IMDB/Hulu