fb
Ревюта

За любов към футбола. И към един МЕСИя #DR3AM

1 мин.

mesi-malkoto-momche-koeto-stana-golyam-futbolistТази вечер е финалът за Шампионската лига, изненадващ или не. И какъв по-добър момент от този да си поговорим за забавната и любопитно направена биография на един от най-великите футболисти изобщо Лионел Меси. „Малкото момче, което стана голям футболист“ е наистина страхотна разходка из живота на новия футболен Месия, акцентираща изключително силно върху първите му години подир топката.

Книгата е за малки, ама наистина малки фенове на футбола – точно в онази възраст, в която са най-запалени почитатели на топката и могат да не се приберат до 11 вечерта, стига да има с кого да ритат. Да, сигурен съм, че все още има такива 9-10-годишни юнаци!

Спомням си как на 7-8 с кеф разглеждах албумите с кратки биографични данни за различните футболисти и опитвах да запомня всичко (а тук има и доста за Аржентина, Барселона, играта като цяло). После футболът ми доскуча, а може би така и не съм успял да се влюбя истински.

Но пък тази книга може да накара всеки малчуган да се влюби наистина в коженото кълбо. Особено ако тази вечер Крал Лео донесе третата Шамионска лига за блаугранас.

P.S. И да успокоя феновете на Роналдо – Ивете Жултовска-Дарска има подобна книга и за любимия ви Кристиано. :)