fb

Книжарници "Хермес" препоръчват, виж какво!

КнижарницитеНовини

За втори път избираш „Моята любима книжарница”

2 мин.

Станаха ли по-добри родните книжарници за една година и дали миналогодишният победител Greenwich Book Center ще защити първото си място. Отговорите ще разберем от второто издание на Националния конкурс „Моята любима книжарница“, което започна на 9 ноември и ще продължи до 11 декември 2015 г. Само за първите 3 дни своя глас са дали близо 2000 човека, което е значително повече, отколкото за същия период миналата година.

„Моята любима книжарница“ е единственият конкурс в България, посветен на книжарниците, в който победителят се определя от читателите чрез пряко гласуване на сайта www.vsichkozaknigite.bg. Основен медиен партньор на надпреварата e AzCheta.com, а всичко най-интересно можете да следите в нашата секция „Книжарниците“.

В продължение на един месец всички, които обичат книгите, ще имат възможност да дадат своя глас за книжарницата, спечелила тяхната лоялност. Целта на конкурса е през целия му период да се говори за четенето, за важната роля на книжаря, за книжарниците като място за среща с книгите и пространство за културни и социални контакти.

Книжарницата, събрала най-много гласове в конкурса, ще бъде обявена за „Любимата книжарница на България” за 2015 г. на церемония на 15 декември в литературен клуб „Перото”. Победителят ще спечели голямата награда – уикенд за двама до Рим, осигурен от туристическа агенция „Loyal Travel”.

Резултатите от гласуването ще покажат кои са най-харесваните книжарници по градове: коя е любимата книжарница на София, Пловдив, Благоевград, Стара Загора, Бургас, Варна, Русе, В. Търново, Сливен, Търговище и други.
Като комплимент към гласувалите в конкурса организаторите от сдружение „Всичко за книгите” са подготвили награди. Чрез публично теглене на томбола ще бъде избран един от гласувалите, който ще спечели ваучер на стойност 200 лв. за книги по избор. Ще бъдат раздадени и много поощрителни награди.

Идеята за конкурса възниква спонтанно през 2014 г. по повод на книгата на ИК „Кръгозор” „Книжарничката на острова”. В първото издание над 8000 човека гласуваха за 171 книжарници от цялата страна. Интересът към миналогодишния конкурс, големият брой гласували и позитивната обратна връзка, затвърждават убеждението на организаторите, че този конкурс е важен за всички. Тази година медийни партньори са Actualno.com, Stand.bg, E-vestnik.bg, Knigolandia.info, Chetecut.com.

Второто издание на конкурса става част от по-голям проект – нов портал за книги, четене и литературна критика „Всичко за книгите“. Едноименното сдружение има амбицията да превърне избирането на любима книжарница на България в традиция.

lyubima knijarnica 2015