fb
НовиниПо света

Започна гласуването за годишните награди на Goodreads

1 мин.

Най-голямата социална мрежа за книги и четене Goodreads отново призова своите потребители да гласуват за любимите си заглавия, за да изберат кои автори тази година да получат читателските награди Goodreads Choice Awards

Гласуването ще продължи до 2 декември, а победителите ще бъдат обявени на 10 декември. От 5 до 10 ноември всеки може да гласува за своята любима книга, независимо дали тя е включена в предварително подготвения списък, или не. Единственото условие е, тази книга да е издадена в САЩ в периода от 16 ноември 2018 година до 15 ноември 2019 година и да е на английски език. Една книга може да бъде номинирана едновременно за „Дебют“ и в категорията, отговаряща на нейния жанр.

През 2018 година сред победителите се наредиха Стивън Кинг, Сара Дж. Маас, Анджи Томас, Рик Риърдън и Маделин Милър, а в гласуването участваха над 5 милиона души, което беше своеобразен рекорд за наградитe. Ако искате да разгледате пълния списък с номинираните за 2019 г. и да подкрепите предпочитаните си автори и заглавия, може да го направите тук.

Снимка на публикацията: Pexels

[ + ]