fb
Ревюта

„Жабчето Жо“ разказва за смисъла на съществуването

1 мин.

Нуша Роянова е интересна личност: художничка, писателка, собственичка на школа по рисуване за деца и на издателство „Дъбови листа“. Благодарение на умението ѝ да говори на детски език поредицата за кучето Джак и котката Ема ѝ спечели верни последователи.

Покрай всички тези дейности на Нуша Роянова някак съвсем естествено в книжното ѝ семейство се появява нов герой – жабчето Жо. То е симпатично, но и твърде объркано. Иска да намери своето НЕЩО – областта, в която е най-добро, а търсенията му го отвеждат къде ли не.

„Жабчето Жо“ (изд. „Дъбови листа“) е приятна кратка история за смисъла на съществуването и призванието да бъдеш някакъв/някой. Чрез своя герой, който притежава всичко необходимо за доволно и безпрепятствено съществуване (къща, здраве, приятели), писателката представя по детски начин как изглежда пирамидата на потребностите на Маслоу.

Търсенията на Жо са присъщи на всеки човек, който осъзнава, че винаги може да се развива и трябва да го прави, за да уважава себе си, да се чувства добре в кожата си и да се самоусъвършенства. И макар да изглежда твърде невероятно подобни философски разсъждения да са вкарани в детска книга, Нуша Роянова постига именно това – дава храна за размисъл и разговори на малчуганите, а и на техните родители за смисъла на живота, за необходимостта да бъдеш себе си и че понякога второстепенните роли са по-важни от главните.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!