fb
Ревюта

„Джак и Ема“, или как кучето и котката станаха приятели

2 мин.

Джак и Ема - Нуша РояноваВсяко дете си мечтае да има кученце или котенце. Понякога мечтите се сбъдват, а друг път бленуваните домашни любимци заживяват във въображението на своя малък стопанин поради неразбирането от страна на родителите.

Случаят на 9-годишната Вики не е такъв. Като компенсация за преместването на семейството й в друг град, мама и татко решават да сбъднат голямата й мечта да си има куче. Така, в един сив, навъсен ден преди Великден, малката героиня се отправя към зоомагазина с татко. А там ги чака бяло боксерче с кафяво петно около едното око. Кой кого избира първи? И до ден днешен семейството спори по въпроса. Виж, за името обаче споровете са неприложими – кученцето чистосърдечно реагира, щом Вики го нарича Джак.

С котаранката Ема нещата са доста по-различни. Както е добре известно, желанията на децата обикновено не следват пословично известните факти – например че котка и куче не могат да живеят  под един покрив. И когато родителите все пак отстъпят, резултатите са изненадващи!

Книгата “Джак и Ема” (изд. “Дъбови листа”) е първа от поредицата на авторката Нуша Роянова. Освен главен съчинител на историята, тя е и художник на илюстрациите. Те са жизнени, на места са с молив, а на други ще срещнете и бои, съчетани с модерната техника на декупажа.

Поредицата за кучето Джак и котката Ема е подходяща за деца от 4 до 8 години. В нея няма да откриете стряскащи сцени, по-вероятно е да се припознаете в някои от описаните епизоди. И ако се абстрахирате от няколкото липсващи запетайки, ще си прекарате приятно с веселите герои.

Текстът е публикуван първо в сайта „Детски книги“.