fb
10, които...Специални

10 + 1 Facebook статуса от романа “Просто Любов” на Джесика Парк

3 мин.

“-Шшшт. – Тя опря показалец в устни. – Мама и татко никак не одобряват. Мразят социалните мрежи и смятат, че са признак на нисък интелект. ”

“Просто Любов” е първата книга, която Джесика Парк публикува, но втората, получила своя български превод, благодарение на издателство ICU. Романът излиза през 2011 г. и жъне огромен успех. Той улавя динамиката в отношенията на 20-годишните младежи, които тепърва откриват себе си, откривайки света и документирайки голяма част от преживяванията си в социалните мрежи. Героите на Парк имат онова чувство за “престорено претенциозен хумор”, което често свързваме с образите, изграждани от Джон Грийн и Стивън Чбоски. В тази статия са събрани 10 статуса, публикувани от тях в социалните мрежи – мястото, където са повече или по-малко себе си.

Джули Сийгъл Оцелях след първия си контакт с бостънските улици без трайни травми (като се изключи жестокия удар по егото ми, заради глупостта да наема стая от криминален сайт) и вече съм в безопасност.

 

Джули Сийгъл Никога не си показвай луничките на върколак.

 

Матю Уоткинс Фейсбук ми допада повече от разговорите с истински хора, защото не се налага да чакам човека отсреща да се доизкаже, преди да кажа нещо напълно безсмислено и несвързано.

 

Фин е Бог Да те лайкна във фейсбук не означава, че те харесвам.

 

Матю Уоткинс Понякога е полезно да знаеш колко е голяма нулата ти.

 

Матю Уоткинс В първия Ден на благодарността се разразява една от най-кървавите битки – когато става ясно, че куриерът е забравил да донесе допълнителна порция сос за патицата.

Матю Уоткинс смята, че префронталните лобове са невероятно нещо. От друга страна именно префронталните лобове му позволяват да смята така, тъй че кой знае?

 

Джули Сийгъл смята, че когато коментираш във фейсбук страницата на националното радио, е редно да използваш поне някакво подобие на граматика и пунктуация. Но може би просто съм злобарка.

 

Фин е Бог Ако слезеш от белия рицарски кон, ще забележиш, че и той оставя купчинки тор.

 

Селест Уоткинс смята, че изразът би трябвало да гласи “свободни да бъдем аз или ти“, защото „свободни да бъдем аз И ти“ навява мисли за дисоциативно разстройство на личността.

 

Бонус статус…, защото и аз обичам кафе!

 

Джули Сийгъл Типичното еспресо съдържа едва 1/3 от кофеина в нормална чаша кафе, така че вие снобите можете да си гледате работата. Мога да ви надкофеиня, когато си поискам. Естествено, няма как да се преструвам на великан, като пия от чаша за невеликани, но ще се справя.

Можете да поръчате „Просто любов“ на Джесика Парк с 10% отстъпка от сайта на издателство ICU, като ползвате код azcheta.