fb
Книги и киноСпециални

10 екранизации по книги, които Netflix ще излъчи през септември

5 мин.

Септември носи тъжния край на лятото, но също е и перфектният сезон за наваксване с книги, филми и сериали в уютна обстановка. За радост на любителите на въпросните занимания на закрито, стрийминг платформата Netflix е включила в плановете си редица екранизации по известни книги. Списъкът на Bookstr по-долу включва разнообразни продукции, на които можете да се насладите преди или след като прочетете произведението, което пресъздават.

“Споделен живот” от Джоди Пико (от 1 септември)

Баща пожарникар, майка юрист, първороден син и прекрасна дъщеричка Кейт. Идеалното семейство. Да, но нищо никога не е напълно идеално. Кейт се нуждае от много грижи и се налага семейството да създаде още едно момиченце със специални качества. Ражда се Ана, чийто живот неизбежно и непрестанно е свързан с този на Кейт. Двете живеят един споделен живот, докато тринайсетгодишната Ана решава, че не издържа повече и подава съдебен иск срещу родителите си.

“Американски психар” от Брет Ийстън Елис (от 1 септември)

Действието на романа протича в Манхатън, през 80-те години на 20 век. Главният герой Патрик Бейтмън е двайсет и шест годишен банкер – високообразован и напълно бездуховен млад човек, ненадминат специалист по модно облекло, редовен посетител на нюйоркските шикозни заведения, любител на изисканите питиета, наркотиците и порнофилмите, фин познавач на попмузиката, прототип на съвременния антигерой, самопровъзгласил се за сериен убиец…

“Реката на тайните” от Денис Лихейн (от 1 септември)

Трима приятели от детството се събират отново след 25-годишна пауза, все още преследвани от една трагична случка в миналото, белязала живота им. Сега един от тях е главен разследващ на зловещо престъпление – дъщерята на един от приятелите е убита.

“Властелинът на пръстените: Двете кули” от Дж. Р. Р. Толкин (от 1 септември)

Във втория том от епичната сага на Дж. Р. Р. Толкин „Властелинът на пръстените“ задругата на Пръстена е разтурена. Фродо и Сам продължават сами към великата река Андуин – сами, ако не броим тайнствената пълзяща твар, която ги следва неотлъчно…

“Властелинът на пръстените: Завръщането на краля” от Дж. Р. Р. Толкин (от 1 септември)

В третата и финална част от трилогията “Властелинът на пръстените” войските на Мрачния господар се събират и сянката на злото плъзва по света. Хора, джуджета, елфи и енти обединяват сили против злото. Междувременно Фродо и Сам продължават героичния си поход през Мордор, защото трябва да унищожат Единствения пръстен.

Ударът „Пелам 123”: Отвличане в метрото от Джон Гоуди (от 1 септември)

В трилъра четирима въоръжени мъже, водени от тайнствения Райдър, отвличат една от мотрисите на нюйоркското метро и вземат 17 заложници. Откупът е десет милиона долара. Крайният срок е един час. Всичко е несигурно, освен това, че престъпниците няма да се спрат пред нищо.

“Яж, моли се  и обичай” от Елизабет Гилбърт (от 10 септември)

Мемоарът на Елизабет Гилбърт доби такава популярност, че се превърна не само във филм, а в истински феномен. Елизабет Гилбърт e млада омъжена жена, която не е щастлива от семейния си живот. След мъчителен развод и бурна любовна връзка тя е съсипана и объркана, но и свободна както никога преди. Лиз се отправя на едногодишно пътешествие в търсене на щастието и равновесието в живота си.

Ревю за книгата ще намерите тук.

 

We Have Always Lived in the Castle от Шърли Джаксън (от 14 септември)

We Have Always Lived in the Castle е последният хорър роман на Шърли Джаксън, публикуван е през 1965 г. Историята се разказва от 18-годишната Мери Катрин Блекууд, която живее със сестра си Констанс и чичо им. Шест години по-рано семейство Блекууд претърпява трагедия, която оставя трима оцелели, изолирани от останалите, в малко село.

A False Report: A True Story of Rape in America от Т. Крисчън Милър и Кен Армстронг (от 13 септември)

Базиран на едноименна статия, донесла Пулицър на авторите си, а след това и на документаллна книга, филмът със заглавие Unbelivable разказв действителната история на 18-годишната жертва на изнасилване Мари, която е принудена да се откаже от обвиненията си. Две жени детективи отварят случая след време и разкриват серийния изнасилвач.

“Ключът на Сара” от Татяна дьо Роне (от 21 септември)

Париж, 1942 г. – 10-годишната Сара е арестувана заедно със семейството си от френската полиция, подобно на хиляди други евреи през тази юлска нощ. В желанието си да предпази своето братче Сара го заключва в един шкаф, защото е сигурна, че ще се върне скоро. През 2002 г. американската журналистка Джулия Джармънд подготвя статия за масовия арест на евреите в окупирания от нацистите Париж. Тя случайно разбира, че апартаментът на съпруга ѝ е придобит от дядо му през юли 1942 г. Историята на Сара нахлува в живота на Джулия и го променя изцяло.

Ревю за книгата ще намерите тук.

 

Снимка на публикацията: Columbia Pictures