fb
Ревюта

„13-етажната къща на дърво“ и други щуротии

1 мин.

Главни герои в „13-етажната къща на дърво“ (изд. „Дамян Яков“) са самите автори Анди Грифитс и Тери Дентън, които живеят в невероятна постройка – мечта за всеки малчуган. Тя приютява лимонаден фонтан, писта за боулинг, прозрачен плувен басейн, машина за маршмелоу, специална стая само с възглавници и за каквото още сте мечтали като дете.

Предполага се, че тандемът им трябва вече да е представил на издателя г-н Дебелонос новата си книга, но истината е, че двамата са доникъде. Дори по-съвестният и организиран Анди не успява да накара крайно хаотичния и мързелив Тери да се заемат с измислянето на истории. Пък и работният им процес е прекъсван от доставка на морски маймуни, посещение на грамадна горила и други абсурди. И макар финалът да е ясен от самото начало, пътят до него съвсем не е праволинеен и логичен.

Именно в това е и чарът на „13-етажната къща на дърво“. Тя предлага чисто забавление, крайно абсурдни ситуации и измъквания на косъм, каквито може да роди само детското въображение. В цялата книга няма и нотка назидателност или грам поучения, а отношенията между Анди и Тери са подобни на детските приятелства.

Цялото ревю можете да прочетете в сайта „Детски книги“.

Можете да вземете тази книга с отстъпка от 10% от Ozone.bg и безплатна доставка, като ползвате код azcheta при завършване на поръчката си!