fb
ГалерияМултимедия

20 намерени с много книжни усмивки след “Изгубени в литературна София 4” (галерия)

2 мин.

Събота след обяд е най-хубавото време за предизвикателства и литературни приключения. Ако не се сещате какво имам предвид, буквално е – възможност да се предизвикаш да съчетаеш писането на поезия с тичане, агитация на непознати да се снимат с теб или просто да научиш повече за българската литература под формата на викторина. В “Изгубени в литературна София” за четвърти пореден път имаше по много от изброеното. В предизвикателството се включиха 20 участници, които не се уплашиха от неизвестността на предложените задачи и се справиха с усмивка и щипка креативност с всички тях. Своеобразният повод да организираме играта този път е първият рождения ден на читАлнЯта. Събитията за годишнината на любимата книжна точка продължават вече цял месец, като в четвъртък, 1 септември, след 18.00 ч предстои и голям книжен празник пред стъклената библиотека с литературно-театрален пърформанс от “Актьори срещу поети”, музика и специална фото будка.

Всички събития се осъществяват с подкрепата на VIVACOM, които са и дългосрочен партньор на читАлнЯта.

Ето и обещаната галерия с моменти от играта:

Една от задачите на участниците в играта беше да се снимат с възможно най-много хора на паметника на Алеко Константинов на бул. Витоша. В подходите към непознатите всеки отбор имаше своя техника и по снимките може да видите кои са били най-добри.

На паметника на Пенчо и Петко Славейкови участниците в „Изгубени в литературна София 4“ бяха предизвикани от Петрана Петрова, създател на формата „Читатели четат поезия“ и редактор „Поезия“ на „Аз чета“, да напишат свое стихотворение, като използват за основа и вдъхновение стихосбирките на съвременни български поети. Резултатите може да видите на страницата на „Читатели четат поезия„.

За първи път в „Изгубени в литературна София“ имахме и допълнително предизвикателство към участниците да се снимат и споделят снимки с паметници, барелефи или улични табели с имената на писатели или поети. За всяка снимка те получаваха допълнителни точки и… на практика точно тези снимки решиха кои ще са победителите в играта. От подбраната ни колекция снимки на участниците може да видите, че допълнителната задача беше и допълнителен повод за приятни емоции.

изгубени в литературна софия

 

Накрая всички бяха литературно „намерени“. И макар победителите да бяха едни, всички получиха страхотни книжни награди.