fb
Не пропускайтеПанаирът

43-ят Софийския международен панаир на книгата започва на 8 декември

1 мин.

панаир на книгата 2015Декември е и отново идва ред на едно от най-вълнуващите книжни събития – Софийския международен панаир на книгата, който ще се превърне в притегателно място за срещи между читатели, издатели, писатели, илюстратори и преводачи.

43-то издание на Панаир на книгата отново ще се проведе в НДК и за трета поредна година книжните почитатели ще могат да се включат и в Софийския международен литературен фестивал.

Съвместното откриване на Панаира и на основната програма на Софийския литературатурен фестивал ще бъде на 8 декември от 11:00 часа в Централното фоайе на НДК. Специален гост на откриването ще бъде Енрике Мота, вицепрезидент на Федерацията на европейските книгоиздатели.

В продължение на 6 дни ще се проведат над 80 събития – представяния на книги, срещи с автори, дискусии, презентации и ще бъдат представени над 200 изложители от страната и чужбина.

Международното участие отново ще радва посетителите на панаира с представяния на книги от Турция, Румъния, Сърбия, Македония, Унгария, Норвегия, Швеция, Финландия, Дания, Русия и Иран. На националните щандове ще бъдат обособени специални места за срещи с гостуващи автори и издатели.

„Аз чета“ е медиен партньор и ще ви разкаже за най-интересните моменти и места на Панаира, които не трябва да изпускате. Подготвили сме ви ежедневни репортажи, интервюта, фото и видео галерии. Следете специалната ни секция „Панаирът“ за още подробности.