fb
СпециалниСуперКнигите на...

5 СУПЕРкниги, които ще ти помогнат да развиеш бизнеса си

6 мин.
Advertoial

Вдъхновението и добрата идея не винаги са достатъчни, за да развием бизнеса си по желания от нас начин и то за достатъчно кратко време. Често по пътя към успеха имаме нужда от кураж и насоки от доказани професионалисти. Този път в рубриката ни със СуперХостинг.БГ избрахме да бъдем вашият скрит коз, с който ще доразвиете перфектната бизнес идея и ще преборите конкуренцията. Вижте препоръките от 5-те бизнес книги, които подбрахме за вас по-долу, а ако имате нужда от услугите на най-голямата хостинг компания у нас, имаме добри за вас – СуперХостинг. БГ ви подаряват 10% отстъпка с код AZCHETA10.

“Малка книга за големите въпроси в мениджмънта” от Джеймс Макграт

Изд. “Хермес”, преводач: Даниел Пенев

Заглавието е част от поредица, в която ще откриете още: “Малка книга за големите теории в мениджмънта”, “Малка книга за мъдростта на големите мениджъри” и “Малка книга за големите модели в коучинга”. Всяка една от тях синтезира определен брой теории или модели – с кратко описание и тълкуване и конкретни примери как да се приложат в практиката. В “Малка книга за големите въпроси в мениджмънта” са събрани често задавани въпроси, свързани с управлението на хора, управлението на времето, управлението на финансите и т.н., както и техните отговори, разбира се. Книгата е изключително полезен наръчник за всеки човек, който се интересува от мениджмънт или на когото му предстои да заеме управленска позиция и/ или да развие собствен бизнес.

Предимството на всички заглавия от поредицата е, че представят практически приложима информация, разделена по теми за по-голяма прегледност. Така че, ако се интересувате от конкретна тема или имате специфичен въпрос, може да разгърнете най-подходящата за целта глава. Още две подобни книги от същото издателство са “10 задължителни четива по комуникация” и “10 задължителни четива по емоционална интелигентност”.

“Започни със защо” от Саймън Синек

Изд. “Кръгозор”, преводач: Доротея Валентинова

Саймън Синек е сред наложилите се имена в света на нехудожествената литература за бизнес и личностно развитие. Един от най-популярните му цитати е: „Хората купуват не това, което правиш, а причината, поради която го правиш.“ Затова и неговото вярване е, че преди да изградите бизнес, продукт, услуга или проект, трябва да си отговорите на въпроса “Защо?”. Обяснена по интересен начин, подкрепена с любопитни истории и конкретни стъпки, теорията му може да бъде основополагаща при всяко ново начало – в професионален или в личен план. 

Не бива да пропускате и останалите книги от автора – “Лидерите винаги обядват последни” и “Безкрайната игра”. Особено последната, която ни показва какво отличава успешните компании, политици, лидери и ни учи как да създаваме по-устойчиви бизнеси и идеи.

“Маркетинг 5.0” от Филип Котлър, Хермауан Картаджая, Иуан Сетиуан

Изд. “Локус”, преводач: Мария Стоева

Филип Котлър е всепризнат маркетинг гуру. В книгата “Маркетинг 5.0”, заедно със съавторите си, той описва актуалните предизвикателства на дигиталната трансформация, промените в поведението на потребителите и изменението в общоприетите бизнес модели. На достъпен език е обяснено как маркетолозите могат да използват съвременните технологии, за да отговорят на нуждите на клиентите. А тъй като добрият маркетинг е сред основните средства за развитието на един бизнес, тази книга може да ви бъде изключителна полезна – както и останалите от серията “Маркетинг x.0”. 

Сред нехудожествените заглавия на “Локус” ще намерите и други полезни наръчници като “Копирайтинг в Instagram”, “Супер фокус”, “Как да говорим с всеки във всяка ситуация”, “Това е маркетинг” и други.

“Многомерна стратегия за вашия бизнес” от Евгени Станимиров

Изд. “Изток-Запад”

Когато търсят книги за развитие на бизнеса си, хората често откриват много мотивиращи заглавия и недостатъчно книги с практическа насоченост. В това издание проф. д-р Евгени Станимиров – ректор на Икономически университет – Варна, ни показва как да изградим многомерна бизнес стратегия, стъпка по стъпка. В портфолиото на “Изток-Запад” може да видите и други полезни заглавия в тази насока като например “Бизнес растеж – как да го постигнем” от Владислав Цветанов. Едно от предимствата на книгата на Станимиров обаче е, че е изключително актуална – публикувана е през март 2022 г. – и представя тактики, които са тествани многократно при различни бизнеси.

“Безграничният потенциал” от Джим Куик

Изд. “Ракета”, преводач: Роберта Колева

Макр че тази книга е насочена повече към личностното израстване, отколкото към бизнес равитието, може да се окаже полезна за всеки предприемач и мениджър, защото “преди да се погрижим за работата трябва да се погрижим за себе си”. Основната цел на Куик е да ни “научи как да учим”, за да можем в последствие да подобрим ума си и ефективността си. Той преминава през различни практики, обобщавайки полезни съвети от книги като “Атомни навици” от Джеймс Клиър, “Поток” от Михай Чиксентмихай (изд. “Хермес”), “Започни със защо” и други. Така че от една страна ни дава практически насоки, свързани с навиците, добрия сън, тренирането на ума, а едновременно с това ни припомня съветите на едни от най-популярните имена в областта на приложната психология, личностното развитие и психологията, от които всеки бизнес лидер се нуждае.


СуперХостинг.БГ ти подаряват 10% отстъпка с код AZCHETA10 за нови хостинг планове СуперСтарт, СуперПро и СуперХостинг, както и за домейни от областта .com, .org, .info, .net. Промо кодът се въвежда в последната стъпка от поръчката.

„Суперкниги“ е рубрика, подготвяна с подкрепата на СуперХостинг.БГ – най-голямата хостинг компания в България. Вече 16 години СуперХостинг.БГ осигурява надежден и сигурен дом на над 200 000 сайта, сред които е и „Аз чета“. Рубриката „Суперкниги“ ще ви помогне да откриете ценни и полезни четива, с които да изградите успешен бизнес, да развивате знанията и уменията си и да се забавлявате. Други полезни материали ще откриете в блога на СуперХостинг.БГ.

Прочетете още:

5 СУПЕРкниги за силата на човешкия дух по време на криза

5 СУПЕРкниги за красотата на науката

5 СУПЕРкниги, с които смехът е гарантиран

5 СУПЕРкниги за любителите на криминални загадки

5 СУПЕРкниги за пътешественици

5 СУПЕРкниги за вдъхновяваща есен