fb
Без категорияРевюта

Градски студ и адски трудности за детектив Хийт

2 мин.
Адска жега

Адска жегаТретият роман от поредицата на Ричард Касъл за Ники Хийт – „Адска жега„, е поредната доза увлекателен крими сюжет, гарнирана с хумор и прилично количество съспенс. С всяка следваща книга авторът става все по-добър, а историите му все по-заплетени и интригуващи.

В „Адска жега“ Ню Йорк е в плен на невиждан от столетие студ. Но играта на топло и студено не спира до тук. След като открива поредното студено тяло, за главната героиня Ники Хийт започва разгорещена борба с доказателства, улики и заподозрени. Жертвата е енорийски свещеник, открит удушен в садо-мазо клуб „Роби на удоволствието“. Следвайки нишките на следите, чаровната Ники стига до разкрития, които оказва се имат далеч по-дълбоки корени, отколкото може да предполага чаровната полицайка. Интригата се простира до високите етажи на властта и никой няма полза от това да бъде разкрита истината, затова детектив Хийт е всячески възпрепятствана по пътя си към откриването на извършителя. Замесени са мръсни ченгета, мастит наркобарон, арогантен наемник на ЦРУ, шефове от Централното управление…

Адска жега“ изправя Ники Хийт пред най-сложното й разследване до сега, а също така й поставя и лична дилема. След като в „Убийствена жега“ отношенията й с Джеймисън Руук придобиха откровено топъл характер, в този труден за нея момент журналистът разследва международния трафик на оръжие и отсъства от четири седмици. Дали връщането му ще хвърли нова светлина по случая? И по-важно, ще успее ли Руук да стопи леда и ще му бъде ли достатъчна само помощта на горещата страст между чаршафите?

Тайната, която предстои Ники да разкрие, ще й коства значката, а цената, която ще й се наложи да плати, за да стигне до истината, е собственият й живот. И жегата ще стане адска.

Вижте ревюта за първите книги от поредицата за чаровната Ники Хийт – „Жега„, „Убийствена жега„, както и статията „Истински писател ли е Касъл?„.