fb
БългарияНовини

Александър Шпатов взе чек от „Стани богат“

1 мин.

Писателят, юрист и председател на Сдружение за градски читални Александър Шпатов си тръгна с чек от 3 000 лева от предаването „Стани богат“. Водещият Михаил Билалов го представи като почитател на българската литература, който с удоволствие би изпил по една бира с Алеко Константинов. За съжаление обаче Шпатов не успя да си тръгне като щастливеца на „Стани богат“ и да спечели голямата сума от 100 000 лв.

Въпреки това авторът на #НаЖивоОтСофия успя да отговори на 9 от въпросите. Използва три от жокерите си и избра да заключи сигурната сума от 3 000 лв.

Препъникамъкът в неговата игра се оказа въпросът: „Какво има в центъра на главната сграда на „Пиксар“, проектирана лично от Стив Джобс?“. 36-годишният автор посочи отговор В „футболно игрище“ и напълно отхвърли верният D „атриум“, като прекалено обикновено за компанията и Стив Джобс.  Когато Джобс още не е притежавал компанията обаче, служителите на „Пиксар“ работели в три отдели сгради. Имало необходимост да се направи място, на което да се случват непредвидими събития и служителите да могат да говорят по между си – затова направил атриум.