fb
@-книгиЕ-книги

Amazon ще определя плащанията на авторите според прочетените страници

1 мин.
kindal avtori

Amazon стартира нова експериментална платформа за възнаграждаване на авторите на книги от първи юли, съобщава Дневник, като цитира онлайн изданието The Atlantic. Вместо да плаща за всяка продадена книга, компанията ще изчислява възнаграждението на писателя по броя прочетени страници от неговите творби.

Проектът, който ще следи колко страници прочитат хората от всяка книга, е наречен Kindle Unlimited Pages Read. Софтуерът ще отчита също и колко време потребителите прекарват на всяка страница, за да се избегнат евентуални злоупотреби.

От компанията споделят, че са предприели експеримента в отговор на призив от самите автори, пожелали плащанията да се съобразят с дължината на всяка книга и с броя прочитания.amazon plashtaniya

Като цел на Kindle Unlimited Pages Read се определя и създаването не само на интересни, но и качествено написани книги. Платформата няма да стимулира „тежките“ словореди и използването на дълги и сложни думи, които бързо отказват читателя, но пък трупат обем на книгата. Тези, които успяват да „грабнат“ читателя и да го накарат да чете страница след страница и дори да препрочита книгата няколко пъти, реално ще могат да спечелят повече и от по-къси творби.