fb
Книги и киноСпециални

„Американски богове“ се завръща с втори сезон през 2019 г.

2 мин.

Вторият сезон на „Американски богове“ по култовия роман на Нийл Геймън ще бъде излъчен през 2019 г., съобщава Entertainment Weekly. Каналът Starz обяви новината с видео, публикувано на 30 април, в което можем да видим как част от каста на фентъзи продукцията се подготвя за снимки.

Геймън споделя:

„Американски богове“ се завръща с нов сезон, тъкмо стартирахме продукцията. Нещата ще станат мрачни и опасни.

Prepare for war. #AmericanGods Season 2 is coming to @STARZ in 2019. pic.twitter.com/AiAfbcVaL1

Феновете на книгата веднага ще разпознаят дестинацията. Това е Къщата върху скалата, където се осъществява срещата между Старите боговете. През първия сезон мистериозният Господин Уензди (Иън Макшейн) и помощника му Шадоу Мун (Рики Уитъл) издирваха останалите митологични божества, пръснати из Америка. Целта им беше да обединят сили срещу Новите богове като Медия (Джилиан Андерсън) и Техничарчето (Брус Лангли). Изглежда, във втория сезон емблематичната сцена с Най-голямата въртележка на света най-сетне ще оживее на малкия екран. 

Геймън коментира в туит, придружен със снимка на актьорите:

Какво правя аз ли? О, просто се мотая с богове и смъртни в Къщата върху скалата. Да, това е Най-голямата въртележка на света. Нищо особено.

Първият сезон беше приет добре от феновете и от критиката. Снимките на втория обаче се забавиха, защото Брайън Фулър и Майкъл Грийн, които бяха начело на продукцията, се оттеглиха. Тяхното място зае Джеси Александър, който си е сътрудничил с Фулър по сериала „Ханибал“.

Не пропускайте ревюто на Димитър Аврамов за първия сезон на сериала.

[ + ]