fb
БългарияНовини

Антина Златкова представя своите „Чужди географии“ в родния си град

1 мин.

Антина Златкова - Чужди географииМладата поетеса Антина Златкова ще представи своята двуезичната книга „Чужди географии“ в Монтана, месец след участието си във Виенския международен панаир на книгата BUCH WIEN. Представянето поетичния сборник в родния град на авторката е на 22 декември в регионална библиотека “Гео Милев” от 17:00 ч. В представянето на книгата ще се включи освен самата авторка и доц. д-р Пламен Антов от Института за литература при Българската академия на науките.

Стихосбирката „Чужди географии” съдържа творби на български и на немски език. Поетичната книга е издадена през октомври в Австрия. Оттогава Антина Златкова участва в различни четения във Виена, включитено в престижните Museumquartier и Literaturhaus Wien. Тя се включи и във Виенския международен панаир на книгата BUCH WIEN, който се проведе между 13 и 16 ноември в австрийската столица.

„Антина Златкова е таен хронист на един досега неразказван живот.“, споделя за авторката австрийският литературен критик, редактор и издател Антон Тусвалднер.

В биографията на 24-годишната Антина Златкова “Чужди географии” е втора стихосбирка. Тя се появява 4 г. след „Кораби от хартия” („Papierschiffe”). Златкова е завършила Гимназията с преподаване на чужди езици “Петър Богдан” – Монтана, следвала е комуникационни науки във Виенския университет и трансдисциплинарни изкуства в Академията по приложни изкуства в австрийската столица. Живее във Виена от 2009 г. и работи като камерен оператор и медиен педагог. Носителка е на наградата за поезия в конкурса „schreiben zwischen den kulturen“ – Виена, голямата награда на поетичния конкурс „Море“ и други.

[ + ]