fb
НовиниПо света

Автобиографията на сър Елтън Джон излиза през октомври

2 мин.

Pan Macmillan ще публикува дългоочакваната автобиография на сър Елтън Джон на 15 октомври, научаваме от The Bookseller. Книгата е написана съвместно с автора и музикален критик Алексис Петридис и ще излезе едновременно във Великобритания и САЩ. Тя е и водещото заглавие на щанда на Macmillan на провеждащия се в момента Лондонски панаир на книгата. Мемоарите на легендарния музикант бяха пуснати за предварителните поръчка на 8 март и в рамките само на няколко часа влязоха в Топ 100 класацията на Amazon.

Издателите Джеръми Треватан от Macmillan и Бен Шранк от американското Holt си сътрудничат с клоновете на английската издателска къща по света, за да създадат глобална маркетингова кампания, състояща се от три фази. Тя ще стартира през май с премиерата на биографичния филм Rocketman и ще бъде последвана от кампании в социалните медии и около коледния период. Междувременно сър Елтън Джон ще промотира книгата в Обединеното кралство и САЩ, включително и с мащабна среща с автограф в емблематичната книжарница Waterstones на площад „Пикадили Съркъс“ през есента.

Джон Сарджънт, изпълнителен директор на Macmillan, коментира:

Публикуването на автобиографията на сър Елтън Джон ще представлява световно събитие. Музиката му е мерило за хора на всякаква възраст и от всякаква националност и те ще останат удивени от зебелжителния му личен и професионален живот. В книгата му ще бъдат споделени историите, оказали такова влияние върху живота им.

Треватан споделя:

За определено поколение издатели по света, към което причислявам и себе си, походът за публикуването на мемоарите на Елтън Джон е като Светия Граал на книгоиздаването. И ето ги и тях: невероятно откровени, забавни и лични. Книгата дава много повече от това, което можехме да си представим. Честна е, непочтителна, трогателна, изобличителна и ще накара читателя да се чувства така, все едно Елтън седи срещу него, гледа го в очите, смее се и му говори направо – такова удоволствие е да бъдеш в неговата компания. Абсолютно гарантирам, че това ще бъде мемоарът на десетилетието.

Шранк допълва:

Историята на сър Елтън Джон е от огромно значение за толкова много поколения негови фенове. Той споделя за съзраяването си и как е открил себе си във време, когато това не е било никак лесно. Тази история е интимна и носи със себе си дълбоко разбиране за пътя, превърнал Реджиналд Дуайт в Елтън Джон.

Тепърва очакваме да разберем какво ще бъде точното заглавие и да видим корицата.

Снимка на публикацията: Grammy Awards