fb
Новини

Barnes and Noble затварят над 400 книжарници в САЩ

1 мин.

Веригата Barnes and Noble има около 620 книжарници в САЩ, над 400 (или 65%) от които сега са затворени заради извънредното положение, причинено от коронавируса. Компанията все още приема онлайн поръчки, като куриерите доставят книгите до тротоара пред жилището на клиентите, научаваме от GoodEReader.

Всички служители на затворилите обекти първо ще използват платената си отпуска. След това тези със стаж от година или повече ще получат възнаграждение за до две седмици. Служителите, работили 6 месеца или по-малко, ще бъдат съкратени.

“Със затварянето на книжарниците, ние сме длъжни да направим най-трудните избори. Истината е, че не можем да си позволим да не работим и да продължаваме да плащаме на служителите си, както Apple, Nike, Patagonia и REI правят. Те могат, защото имат необходимите ресурси; ние и повечето търговци, ги нямаме. Това е съкрушителна ситуация, в която се озовахме и осъзнаваме последиците на действията ни в личен план”, казва Джеймс Донт, главен изпълнителен директор на Barnes and Noble.

В писмо до служителите си Донт пише:

Когато имаме разрешение да отворим книжарниците, ще го направим и възнамеряваме да наемем служители. Никой няма представа с колко ще се понижат продажбите ни и за колко дълго. Това, което знаем, е, че спадът ще бъде безпрецедентен и че последиците ще се отразят в период от много седмици, вероятно месеци.

Снимка на публикацията: Брин Андерсън