fb
НовиниПо света

Без свръхестествени сили и спасяване на света в новата книга на Патрик Нес

2 мин.
Patrik Nes

“The Rest of Us Just Live Here” (“Останалите от нас просто живеят тук”) е името на новата книга на Патрик Нес. Авторът на „Часът на чудовището”, „Жената жерав” и трилогията „Живият хаос” обяви в Twitter заглавието на романа, който ще излезе на американския пазар на 28 август 2015 г, съобщава The Guardian.

В своя tumblr блог авторът, носител на два медала “Карнеги”, споделя още първите изречения от новата книга и своята мотивация да напише книгата. Нес посочва, че е искал да напише роман в контраст на популярните young-adult романи, където главните герои притежават свръхестествени сили, борят се с вампири, зомбита и върколаци. Новият роман на писателя ще бъде „за всеки, който се опитва да живее нормален живот в полудялия свят наоколо, за всеки, който има по-големи проблеми от таз седмичния край на света, за всеки, който се нуждае от откритието, че съществуват много разновидности на необикновено.Chasat na chudovishteto

„Не всеки трябва да бъде Избраният. Не всеки може да бъде човекът, който спасява света. Повечето хора просто трябва да изживеят живота си по най-добрия възможен начин, знаейки, че светът няма смисъл, но да намират начин да бъдат щастливи въпреки това.”, споделя още Патрик Нес.

В момента се снима филмова адаптация по най-популярната книга на Нес „Часът на чудовището” с участието на Лиъм Нийсън като чудовището. Очаква се филмът да излезе по кината за Коледа през 2016 г.

Не пропускайте да прочетете ревютата на „Часът на чудовището“ и „Жената жерав“ в Аз чета.