fb
БиблиотекитеНовини

Библиотеката във Враца oрганизира експедиция „Будител“

1 мин.

Централният вход на библиотеката

Регионалната библиотека „Христо Ботев” във Враца организира редица събития, посветени на Деня на народните будители. Инициативите започват на 1 ноември – Деня на народните будители и продължават до 9 ноември, съобщиха от библиотеката.

Акцентът в програмата е интерактивна разходка в библиотеката – експедиция „Будител”. Предизвикателството е отправено към тийнейджърите във Враца – ученици от V до ХII клас.  Под формата на игра и разрешаване на загадки, учениците ще се запознаят с богатата информация за българските будители и видни врачани, с която разполага библиотеката. Експедицията ще завърши с онлайн игра в залата за тийнейджъри.

В Детски отдел малките приятели на книгите ще се запознаят с библиотечния фонд и новите технологии, с които могат да учат докато играят. Специално за седмицата библиотечните специалисти са им подготвили занимателна игра с рибния буквар. Инициативата е подходяща за ученици от I до IV клас.

На 6 ноември в библиотеката Камелия Кучер ще представи романите си „Дом” и „Нощ”. Срещата започва от 17.30 ч. в отдел „Обща читалня”. От 1 до 9 ноември всеки посетител ще може да получи и едногодишен читателски абонамент за всички отдели, услуги и ресурси на библиотеката.

Снимка: Pixabay