fb
БългарияНовини

Камелия Кучер: Благодарение на „Нощ“ научих, че наистина съм писател

3 мин.

„Благодарение на „Нощ“ научих за себе си, че аз наистина съм писател”, сподели талантливата Камелия Кучер дни преди официалната премиера на втория си роман „Нощ“ (изд. „Хермес“).

В събота тя представи книгата си в неформална обстановка пред журналисти и блогъри, а на събитието присъства и част от екипа на „Аз чета“. Ето какво още сподели Камелия Кучер по време на този прекрасен съботен брънч:

С първия ми роман „Дом“ аз се излях от себе си и самата аз нямах представа дали след това ще се появи нещо друго. Когато написах „Нощ“, си дадох сметка, че мога да продължавам да създавам светове и герои. Това ми донесе огромна радост, защото така продължавам своята мечта. „Нощ“ ми даде по-голяма увереност, че мога да бъда писател в истинския смисъл на думата и да продължавам да създавам. „Нощ“ успокои и моето желание да съпреживея по някакъв начин Втората световна война, а това, че успях да напиша тема, която се развива в исторически момент, ме удовлетвори.

Действието в романа се развива по време на Втората световна война, а книгата засяга редица важни и общочовешки теми – за човешкото у човека, за прошката във всичките ѝ проявления, за онази любов, която оставя следи за цял живот. Образите са пълнокръвни и плътни, а изключително богатото въображение на Камелия Кучер и невероятният ѝ усет към думите ѝ помагат да рисува картина след картина с размаха на художник.

Книгата има и трейлър, а Камелия Кучер сподели, че би се радвала, ако един ден тя се превърне и във филм:

Бих се радвала, ако героите ми оживеят и бих го приела без абсолютно никакви очаквания за това как те трябва да излеждат и какви трябва да бъдат. Моето творчество свършва с написването на книгата, а ако я поверя на някого да създаде филм по нея – това е неговото творчество.

Камелия Кучер призна и че написването на книгите я е променило:

„Дом“ ми върна вярата в хората, в това, че душата, която влагам в книгите, намира себе си в други хора и те не са малко. Светът, който аз мога да споделя, се оказа свят на много други хора. Това ме промени и ми даде един съвсем друг вид пълноценност и вяра, че има с кого да споделям моите неща.

Откъс от „Нощ“ може да прочетете тук, а премиерата на книгата ще е на 10 октомври от 18:30 ч. в хотел „Арена ди Сердика“ в София. Ако не сте чели първата книга на Камелия – „Дом“, може да я поръчате тук с 10% отстъпка с код azcheta, а „Нощ“ може да поръчате тук.

А ето и още няколко снимки от съботното събитие:

 

 

Снимки: Издателство „Хермес“/ Facebook/Camellia Kutcher / Камелия Кучер